The Blue Happy Bacon

Het leukste popkoor van Oost Groningen

Petra Lunsche dirigente van The Blue Happy Bacon  Na het behalen van haar VWO-diploma ging Petra naar het conservatorium in Groningen.

In 1989 behaalde zij het diploma AMV. Al tijdens haar studie was ze werkzaam in het onderwijs en op muziekscholen. Na haar studie besloot ze zich te richten op kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze is werkzaam geweest op diverse basisscholen en muziekscholen in de provincie Groningen en Drenthe. Ook is ze bestuurslid geweest voor een landelijke vereniging ter bevordering van het muziekonderwijs. 

Als freelancer heeft ze cursussen gegeven in Groningen, Emmen, Nunspeet en zelfs in Belgiƫ. Ook heeft ze gastcolleges gegeven op diverse conservatoria en momenteel is ze vaste gastdocent aan het conservatorium van Groningen. In 2005 verscheen er een liedbundel met vrolijke meezingers "Van voor naar achter", die zij samen met een collega heeft samengesteld.

In 2002 heeft Petra haar eerstegraads bevoegdheid gehaald en vanaf die tijd is ze ook werkzaam in het voortgezet onderwijs. Op het Dollard College heeft ze niet alleen les gegeven, maar ook een succesvol project op poten gezet: IDOLlard.

Ook op het gebied van koordirectie is Petra van vele markten thuis; zij heeft kinderkoren, een jeugdkoor, een studenten koor, een kerkkoor, een close Harmony koor en senioren koren gedirigeerd. 

En sinds 2000 dus ook popkoor; The Blue Happy Bacon. Op het repertoire gedeelte van deze website kunt uw tevens een aantal van haar arrangementen terug vinden .