Informatie nieuwe leden

Algemene informatie

Onze vaste repetitieavond is op woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Tussendoor houden we een korte pauze. We repeteren in de toneelzaal van de Gereformeerde kerk, Kerkstraat 1 in Nieuwe Pekela.

The Blue Happy Bacon repeteert het hele jaar door, behalve in de schoolvakanties. 

Omdat we het koor graag willen verjongen, is in de ledenvergadering van 2021 besloten om de maximale leeftijd bij aanmelding op 65 jaar te stellen. Soms moet The Blue Happy Bacon gebruik maken van een wachtlijst. Het invoeren van een wachtlijst heeft verschillende redenen:

  • Voor de klankkleur van ons koor houden we een evenwichtige verdeling aan tussen de diverse stemgroepen. Dit kan betekenen dat nieuwe leden voor een bepaalde stemgroep op de wachtlijst geplaatst worden.
  • Als het koor zich aan het voorbereiden is op een belangrijk optreden, is het voor ons niet goed mogelijk om nieuwe leden optimaal binnen het koor te begeleiden.

Als je graag lid van het van het koor wilt worden, dan is voorzingen een optie om te kijken in welke stemgroep je zou passen. Het voorzingen wordt voor of na een repetitie afgenomen door onze dirigent.

Lid worden

Lijkt het je leuk om een keer vrijblijvend kennis te maken met ons koor en eens te ervaren wat het zingen in een koor betekent? Neem dan contact op met Marrie Westerbeek via info@thebluehappybacon.nl. Zij zal (in overleg) met je afspreken wanneer je langs kunt komen.

Ben je enthousiast geworden na deze eerste indruk, dan kun je je inschrijven. Hiervoor hebben we een standaard inschrijf- en machtigingsformulier. 

Het lidmaatschap gaat in per datum van inschrijving. Vanaf de inschrijving gaan ook de contributiebepalingen en overige regels conform het huishoudelijk reglement gelden. Betaling en schriftelijke opzegging gebeurt per maand. Na inschrijving ontvang je een map met bladmuziek en de inlogcode voor onze website.

Noten lezen en repertoire

Het is bij The Blue Happy Bacon niet noodzakelijk dat je noten kunt lezen. Het op de juiste manier nazingen wat is voorgezongen en gebruik maken van je muzikaal geheugen staat voorop. Binnen de stemgroepen helpen we elkaar een partituur zo goed mogelijk te lezen en te zingen.

Afgezien van het kerstrepertoire wordt er niet met bladmuziek opgetreden. Dit betekent dat liedteksten bij optredens uit het hoofd worden gezongen.

Elk koorlid heeft toegang tot de ledenlogin van onze website. Hier vind je belangrijke informatie, allerlei nieuwtjes, foto’s en diverse muziekbestanden.

Naast onze website beschikken we ook over een eigen Facebook-pagina. Voor snelle en belangrijke updates wordt gebruik gemaakt van onze groepsmail.

 

 

Kosten en betaling

De contributie bedraagt € 20,– per maand. Dit bedrag is inclusief koffie of thee tijdens de pauze. Het bedrag wordt maandelijks afgeschreven door middel van een afgegeven machtiging voor automatische incasso.

Het bankrekeningnummer van Popkoor The Blue Happy Bacon is NL13RABO0368303195.
De contributie loopt tijdens de vakanties door.

Heb je vragen over betalingen, dan kun je contact opnemen met de penningmeester Anny Boekhorst ( 06-43674816 of e-mail: a.boekhorst@kpnmail.nl )